spiritueel2

Spiritueel

Het begrip spiritualiteit gaat terug tot het Latijnse spiritualitas.

Het heeft de betekenis van in beweging gezet worden, van levend persoon zijn, en van gedrevenheid. Het woord wordt op vele manieren gebruikt  maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.  Stenen kunnen zo’n innerlijke ervaring stimuleren. Ga vooral van je eigen ervaring uit.

Sommige mensen voelen de moluculaire trilling van stenen. Waarom de ene persoon die wel voelt en een ander niet heeft te maken met de hoge gevoeligheid van die personen. Je kunt deze gevoeligheid wel ontwikkelen door b.v. dagelijks een steen in je handen te nemen en te gaan ervaren wat het met je doet. Zelf ben ik niet hooggevoelig maar wel spiritueel en door mijn dagelijkse werk met kristallen heb ik de ervaring dat een kristal dat je meteen aanspreekt, wat je vast wil pakken, bij je past.

Wij hebben geleerd vooral waar te nemen met onze ogen, (dit blijft natuurlijk een nuttig deel van het waarnemen) maar kunnen met ons lichaam / onze handen, ook heel goed leren waarnemen.

talisman stenen €5,-

chakra healing stick €45,- tot €65,-

alle soorten geneeskrachtige stenen hangertjes
€3,50 tot €15,-

Pendelen

Een pendel (vaak een druppelvormig metalen of kristallen voorwerp aan een draadje of kettinkje) kun je gebruiken om je levensvragen te beantwoorden. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht af hoe de pendel reageert en hiermee antwoordt. Pendelen maakt direct contact met de wijsheid uit uw onderbewuste. Het antwoord komt uit uzelf. Het is daarmee een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft. Het geeft inzicht in de dingen die u diep vanbinnen wel weet, maar waar u zich op de oppervlakte (niet altijd) bewust van bent. Pendelen zou u dus kunnen beschouwen als een brug tussen het bewuste en het onderbewuste. Wij verkopen diverse soorten edelsteen pendels.

prijs indicatie van €9,- tot €25,-

Edelsteen-massage

Al in de oudheid werden edelstenen gebruikt om mee te masseren. De energie die de stenen afgeven tijdens de massage zorgen voor ontspanning van de huid en de spieren. Edelsteenmassages hebben dan ook een zeer grote ontspannende werking. Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere trilling en mineralen af aan de huid. Blokkades worden hiermee opgeheven en het energieveld wordt gereinigd. Tijdens een edelsteenmassage wordt het lichaam in evenwicht gebracht en het zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Spanningen en stress worden afgevoerd en vervangen door nieuwe, sprankelende energie. Meestal wordt bij een edelsteenmassage gewerkt met getrommelde edelstenen van circa 6 cm doorsnede, maar het is ook mogelijk om edelsteen staafjes, platte of kogelronde stenen te gebruiken. Voordat met de stenen wordt gemasseerd, wordt de huid eerst ingesmeerd met massageolie.

hot en cold stones zijn bij ons te koop vanaf €3,50 tot €5,-

Magische staven, wands en healing sticks

massage stenen €15,-
Deze sticks kunnen ook gebruikt worden bij het in balans brengen van de chakra’s. Dan gebruiken we niet de stompe kant, maar de punt, die op afstand van het lichaam op het chakra gericht wordt. Hoe groot de afstand tussen de Healingstick en het chakra zou moeten zijn, is afhankelijk van de disbalans en wordt eigenlijk door de Healingstick zelf aangegeven. Hetzelfde geldt voor het helen van de aura.

Zogenaamde toverstokjes of Magic wands zijn al een heel oud verschijnsel. Ze komen voor in allerlei verhalen , maar we vinden ze ook bij archeologische opgravingen.  Magische staven zoals de Mindlift Power Sticks zijn ontworpen om de natuurlijke energieën op te vangen, zodat ze gekanaliseerd en versterkt kunnen worden voor verschillende doeleinden, zoals healing (Reiki), magische doeleinden zoals het inwijden van objecten, invocaties (aanroepen, gebeden), en het in evenwicht brengen en harmoniseren van persoonlijke energie. Daarnaast zijn het gewoon ook fraaie voorwerpen, die als sieraad getoond kunnen worden of als geschenk iets heel bijzonders uitdrukken.

Chakra

Chakra’s zijn centra van energie die in ons lichaam liggen langs de wervelkolom. De energiecentra zijn van invloed op het lichamelijke, psychische, emotionele en spirituele welzijn. Ze functioneren als onderling verbonden, zichzelf openende kleppen waarlangs de universele levenskracht het lichaam in stroomt. Wanneer een deel niet goed functioneert of geblokkeerd is heeft dat invloed op de overige delen. Deze disbalans kan optreden als er teveel of te weinig energie door de chakra’s stroomt. Tip: Als je naast een bepaalde steen ook een bergkristal op een chakra legt versterkt dit de werking van die steen

Sahasrara (kruin chakra)

Kleur: violet

Edelstenen: amethist, charoit, sugeliet

Ajna (derde oog / voorhoofd)

Kleur: indigo

Edelstenen:  sodaliet, azuriet, lapis lazuli

Vishuddha (keel chakra)

Kleur: blauw, turquoise

Edelstenen:  celestiet, turkoois, aquamarijn

Anahata (hart chakra)

Kleur: groen, roze

Edelstenen: jade, rozenkwarts, aventurien, roze of groen tourmalijn, peridoot

Manipura (zonnevlecht chakra)

Kleur: geel, goud

Edelstenen:  tijgeroog, citrien, amber, zonnesteen

Swadhisthana (heiligbeen)

Kleur: oranje

Edelstenen:  carneool, oranje calciet

Muladhara (wortel/basis chakra)

Kleur: rood

Edelstenen:  jaspis rood, hematiet, granaat